Recenzija: Navaga svježe smrznuta "Mezen" - samo ukusna.

Skoro odmrznuti, ali ne u potpunosti. Ovdje je "swag" u duljini točno 25 cm.

Hura! Odmrznuti. Čekala sam.

Očistiti i očistiti, prije prženja. Ljepota.

Riba u tavi. Uskoro ćemo jesti.

Sada će cijela obitelj "pojesti"

Želim skrenuti vašu pozornost na kost navage. Njegov je kostur vrlo neobičan, inače je poput trokuta u kojem su smješteni svi unutarnji organi, a zatim i običan, kao kod svih riba. Nema više kostiju, to je vrlo zgodno i nije opasno (posebno za malu djecu) na fotografijama ispod je vrlo jasno vidljivo. Da, skoro sam zaboravio, nema ljestvice za šafran, još jedna pogodnost kuhanja.

Skelet navage je bliži, u tri foreshorteningsa. Izgleda pomalo jezivo, ali izgleda kao pogled, plus netko poput fantazije.

Riba navagu, posebno pržena (u ovom obliku je najukusnija) svakako ću svakome preporučiti. Molim vas, vaše malo dijete (naravno, ako voli ribu), naš Matveyka je voli, a za vašu informaciju ima samo 3 godine i 4 mjeseca.
Imam sve. Zbogom i vidimo se opet na otzoviku.

Riba naga koščata ili ne? Što kuhati iz nje?

Živim u blizini Bijelog mora (100 km).

Doveli smo u grad navagu Bijelo more.

Prisutni na tržištu tijekom cijele godine.

Zimi, od našeg grada, ribari voze vlak i sami ga uhvate.

Njegova uobičajena veličina je 25-30 cm.

Nema kostiju, osim grebena.

Okus pržene navage je pomalo slatkast.

Navaghu se oprao, ponio, ponovno oprao (već bez utrobe).

Osobno sam odrezao glavu škarama ili nožem kako ne bih rasipao brašno i odjednom bi više odgovarao tavi.

Pržim, uvaljajte u brašno (preferiram raž) na suncokretovo ulje i sporu vatru.

Ne dodavam nikakve začine, samo ih predvaljam u velikoj ne-jodiranoj soli i čuvajte u tom obliku ne više od 20 minuta. Sol se ispere.

Peći na laganoj vatri. Čekanje dok se ne formira kora i riba može lako skinuti tavu.

Okrećem nekoliko puta sve dok pečenje nije jednako.

Jedemo isključivo svježe kuhani krumpir i crni kruh.

Kontrast slatkog mesa i hrskave slane kore daje jedinstven okus.

Samo čisti greben odlazi u otpad. Nema kostiju (poput barbe). Usput, nema skala (jer, volim je još više).

Nedavno, u našoj regiji vrlo rijetko na prodaju će se sastati ribe - navaga. Ali prije, prije 10-20 godina, bila je puna. Riba naga je poput paštete, ali po mom mišljenju ona je plemenitija i ukusnija od pola. Riba naga, pogotovo ako je deset puta ne smrznuta, vrlo je nježna i blago slatka. U navagi ima nekoliko kostiju. Glavni greben i bočno ne oštro kamenje. Vrlo ukusna pržena kadulja. Da biste to učinili, potrebno ju je oprati, malo očistiti kožu, ukloniti unutrašnjost, rep, glavu i peraje. Popecite ga na povrće rafiniranog ulja u tavi, uvaljajte komade navage u brašno sa soli. Ispada vrlo ukusno.

Imao sam iskustva s upotrebom navage u hrani. To su bile studentske godine i to s pivom. Navaga je bila u suhom obliku i nekoliko puta u obliku ribe pripremljene hladnim pušenjem.

Iskreno, oboje su mi se jako svidjele, osobito sušeni šafran.

Meso oštro, naravno, ali elastično iu ustima se ne širi. Možete uzeti komadić u usta i polako ga rastopiti, a kad postane suvi slan, savršeno ćete ugasiti taj osjećaj pjenastim pićem, a nagi ne bih puno govorio.

Iz nekih razloga, u ribljim odjelima prodavaonica prehrambenih proizvoda početkom devedesetih godina, kada se SSSR srušio, ova je navaga bila vrlo velika i koštala je samo novčana jedinica, ali s pivom je bilo kompliciranije.

Dakle, pretpostavljam da bi sušenje navage i pušenje s hladnim pušenjem bila ispravna odluka.

U ovom trenutku u mojoj regiji najjeftinija riba, to je navaga. Osobito je ukusna kada nije zamrznuta i kupljena od ribara, samo uhvaćena.

Riba nije koštana, ima veliku kičmenu kost, koja se lako uklanja iz pržene ribe.

Možete ga očistiti i napraviti file, a onda uopće neće biti kostiju.

Sviđa mi se navaga pod marinadom, najprije je ispečemo na kriške, a zatim prelijemo marinadu koju pripremamo od luka, mrkve i rajčice.

Nije loša i pržena riba, možete je pržiti cijelu, ili je izrezati na manje komade.

Mnoge kućanice vole kotlete kuhane od navage, dodajući mu sve začine, ispada ukusno.

Malo kosti. Nema malih kostiju. Možete dati djeci. Riba, nemasna, dijetalna. Najukusnija riba u njihovoj obitelji.

Jednostavno i ukusno: usitimo, posolimo, uvaljamo u brašno, pržimo na jednoj strani, okrećemo, dodamo luk na pola prstena, pržimo, jedemo. Vrlo ukusno i toplo i hladno.

Možete staviti u spor kuhalo ili mikrovalnu: izrezati ribu na komade, dodati sol, dodati luk, lavrushka, začini i bilje na okus i pirjati.

U pećnici: pripremite cijele leševe, protrljajte ih začinima za ribu i sol, raširite ih na limu za pečenje, pospite krumpir izrezan na 4 komada. Krompir posolite, popaprite, pospite uljem i prekrijte folijom. Pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Zatim uklonimo foliju (u ovoj fazi možete posuti ribu sirom) i peći još 5 minuta.

Pečenu ribu možete nadopuniti slatko-kiselim umakom. Pecite ribu u pećnici, ispečite isjeckani luk i mrkvu u tavi, dodajte rajčice, sol, šećer, papar, pirjajte oko pet minuta. Izvadimo foliju iz tave, napunimo ribu umakom, pecemo još 10 minuta.

Vrijeme kuhanja je minimalno. Kuhanje je jednostavno, ispada vrlo ukusno, pa ne vidim razloga za kuhanje složenih jela iz navage.

Postoji jedna važna točka. Nemojte potpuno odmrzavati navigaciju. Izrežite ozebline, inače će riba izgubiti strukturu i oblik.

reći glupi kakvu ribu navaga

Od jeftine morske ribe. iako je Sjeverno more nestalo, jedan je Daleki istok, to je jednostavnije. Ali ipak je jestivo.

čišćenje nije potrebno, dovoljno je oprati, odrezati peraje, izvaditi sadržaj trbušne šupljine i ukloniti crni film.

Možete pržiti na radnički-seljački način, posoliti i uvaljati u brašno. Ali samo ne do škripca, kao i sve morske ribe, mirisat će mnogo oštrije. Naprotiv, nježno, u dobrom ulju, dok svjetlo zlatno smeđe. Nije jača.

U pećnici možete ispeći željene začine, bilje, limun. Nije loše pod marinadom (od mrkve s rajčicom), možete zaprljati mrkve i sjeckani luk pod kapom velikih komada naribane mrkve, rezati trupove u stupove visine 4-5 cm.

"Balyk dio" je praktički jestiv u njemu, tako da je u redu za puzu. Kupite bolje lešine veće bez glave. Ali od jeftinih pasmina koje vole bijelu ribu bez kostiju bez kostiju - prilično jelo.

Severomorskaja sa slavom Komunističke partije bila je, iako je manja, ali nježnija. A boja je više "čelika". No, Daleki istok je sasvim moguće nagomilati jestivo.

I oni i drugi na nekim mjestima hvataju približnu navagu tako da nema razlike

Kako je navaga riba korisna i kako je kuhati

Navaga se smatra najčešćom ribom, au posljednje vrijeme postala je najjeftinija. Takva dostupnost i jeftinost navagu čine "ne prestižnom". Međutim, prestiž nikada nije utjecao na okus proizvoda. U drevnim sovjetskim vremenima, kada je brancin bio jeftina i popularna riba, a pola nije smatrana hranom ribe, navaga je zauzela prosječne, prilično častne pozicije u ocjeni, a sada služi kao pristupačan morski proizvod.

Navaga je bliski rođak bakalara i pola, ali je meso više sočno i nježno. Budući da je riječ o morskoj ribi, nije opasna s gledišta helmintijaze. U morskoj ribi nema parazita koji bi mogli živjeti u osobi, što znači da možete pušiti, sušiti i sušiti navagu, pa čak i jesti sirovo. Možda Japanci to čine, ali u Rusiji to nije prihvaćeno. I uzalud! U nastavku ću vam reći više o prednostima i štetnosti riba sa šafranom i kako ih pripremiti ukusno.

Kako korisna riba navaga

Navaga je niskokalorična proteinska hrana, koja već daje pravo da se smatra zdravom. 100 g te ribe sadrži:

  • 68,5 kcal;
  • 15,1 g proteina;
  • 0,9 g masti;
  • 0 g ugljikohidrata.

Navaghu se može pripisati dijetalnoj hrani, koja je korisna onima koji drže figuru, kao i onima koji su na dijeti iz medicinskih razloga. Osim toga, postoje i druge korisne osobine - obilje vitamina i minerala. Sastav navage uključuje:

  1. vitamini - PP, B2, B1;
  2. mineralne tvari - nikal, molibden, fluor, krom, cink, željezo, sumpor, klor, fosfor, kalij, natrij, magnezij, kalcij, jod.

Posebno je impresivan mineralni sastav. Među tim izobiljem vode: jod (i to je prirodno - riba je more), kalij, fosfor, sumpor, klor. Među vitaminima vode PP i B1.

Na fotografiji je Daleki Istok, navaga ili Vahnya, koja se nalazi u sjevernom dijelu Tihog oceana

Što pomaže

Kemijski sastav navage pokazuje da njegova redovita uporaba utječe na:

  1. opskrba tijela energijom (vitamin PP);
  2. poboljšavaju probavu i probavni trakt;
  3. normalna funkcija mozga.

Posebno korisna navaga za trudnice i dojilje. Mama će moći sebi i djetetu osigurati mikronutrijente i nikotinsku kiselinu, o čemu ovisi razvoj djeteta.

Kako kuhati navaga

Potpisana salata

Napravila sam sirove salate od kadulje, a mojoj obitelji se svidjelo. Potrebno je samo ga oljuštiti s kože i kostiju, lagano odmahnuti drvenim čekićem, posuti sitno nasjeckanim lukom, zelenim povrćem i malo zaliti senfovim uljem. Salata Navaghu može se kombinirati sa svježom haringom. Ispalo je prilično elegantno.

Na tavi

Navaghus je uobičajeno pržiti - ispostavlja se da je to obična svakodnevna posuda koja se ne razlikuje po sofisticiranosti. Radije kupujem sitnu ribu, izrežem ih na male komadiće (2 x 3 cm), pospite krušnim mrvicama ili brašnom od cjelovitog zrna i pržite u senfu ili ulju od kameline.

Mali komadići su potrebni kako se riba ne bi izlagala dugotrajnoj toplinskoj obradi. Tijekom dugog prženja, ukusno senfovo ulje gubi okus i boju. Ispada rafinirani komadi zlatne boje s okusom senfa. Ulje đumbira daje okus gljiva.

U pećnici

Navaga je još uvijek rođak bakalara, nema masnoća i bogatstva. To ne dopušta da ga koristite za kuhanje juha. No, za kuhanje i pečenje je 100% pogodan. Pogotovo dobro gulaš ili peći šafran pod krzneni kaput od povrća - luk, rajčice, češnjak, papar, ribane mrkve i korijen celera.

Za koga je navaga kontraindicirana

Navaga je apsolutno korisna. Kontraindikacije su moguće samo ako se osoba nalazi na nultoj prehrani, primjerice kod akutnog pankreatitisa. Međutim, zabrana u ovom slučaju vrijedi za sve proizvode, a ne samo za jednu ribu. Moguća je individualna netrpeljivost prema morskim plodovima. Ali u ovom slučaju, opet, nema krivnje navage.

Jedite ukusnu i jeftinu ribu s navagom - na kraju krajeva, zdrava, ukusna i pristupačna su u jednom proizvodu.

Forum ribolova u Murmansku

Forum za komunikaciju ribara, lovaca, ljubitelja aktivne rekreacije na Kola Arktiku i ne samo.

  • Portal • Popis foruma ‹Ribolov u regiji Murmansk. Ribolov na poluotoku Kola.
  • Promijenite veličinu fonta
  • Verzija za ispis
  • Pitanja
  • galerija
  • registracija
  • ulaz

navaga

Re: Navaga

Vlasovich ”15. sij 2014. u 23:30

oglas

Re: Navaga

Hungerman »17. sij 2014., 12:53

Re: Navaga

Murmash "May 30, 2017, 22:33

Re: Navaga

Rinat "01 Lip 2017, 22:33

Re: Navaga

MON ”26. veljače 2019, 21:08

Re: Navaga

19Dimas88 »26. velj. 2019., 22:04

Re: Navaga

MON ”26. veljače 2019, 22:56

Re: Navaga

Nikolaevna "Feb 27, 2019 05:18

Re: Navaga

Mishel1 »27. velj 2019, 09:15

Re: Navaga

19Dimas88 "27. velj. 2019. 10:26

Re: Navaga

Murmash "Feb 27, 2019 11:47

Re: Navaga

Murmansk državljanin "Feb 27, 2019, 18:09

Re: Navaga

Salmon »27. veljače 2019, 21:00

Re: Navaga

19Dimas88 "27. velj., 2019. 22:07

Re: Navaga

Bonch »1. ožujka 2019, 06:48

Tko je sada na konferenciji

Trenutno pregledavate ovaj forum: nema registriranih korisnika i gostiju: 2

Karakteristike ribe nawagi, njegove koristi i štete

Kao i kod drugih riba, nutricionisti i dalje raspravljaju o dobrobitima i štetnosti navage. Ovaj neobičan i malen stanovnik sjevernog i dalekog istočnog mora stekao je popularnost u brojnim zemljama zbog podataka o okusu. Ako pažljivo ispitamo njegov kemijski sastav, bit će moguće razumjeti zašto ga neki stručnjaci u području zdrave prehrane toliko cijene. Čak su i skeptici prisiljeni priznati da, uz pravilnu obradu, ovaj jedinstveni proizvod može donijeti samo korist ljudskom tijelu.

Sastav i prednosti navage

Predstavnik bakalara tako neprimjetan može se koristiti za svakodnevnu, prehrambenu i čak dječju hranu. Odabirom štedljivih metoda obrade navaga, možete uštedjeti mnogo hranjivih tvari u prehrambenim vlaknima pojedinaca. To će nam omogućiti da očekujemo takve pozitivne rezultate:

  • Ova riba je bogata selenom, koji jača imunološki sustav i normalizira stanje živčanog sustava.
  • Postoji mnogo vitamina A u mornarici, koji je potreban za održavanje oštrine vida i zdrave kože.
  • Tu je u sastavu vlakana i vitamina E - snažan antioksidans. Sprečava starenje stanica, potiče njihovu obnovu, ubrzava proces čišćenja tkiva od toksina i slobodnih radikala.

Savjet: Prilikom odabira između pomorskih snaga Sjeverne i Dalekog istoka, iskusni gurmani preporučuju davanje prednosti prvom. Ovi članovi obitelji odlikuju se nježnim karakteristikama okusa i nježnošću dijetalnih vlakana.

  • Blaga i ukusna riba bogata je vitaminom D. Bez nje, normalno funkcioniranje štitne žlijezde je nemoguće, snaga kostiju se smanjuje. Primjena navage u djece djeluje kao profilaksa rahitisa, kod starijih osoba - osteoporoze.
  • U mesu morskih plodova puno folne kiseline. Ovaj je vitamin potreban za sintezu crvenih krvnih stanica i doslovno je potreban trudnicama.
  • Poput mnogih plodova mora, ukusna riba može se pohvaliti prisutnošću polinezasićenih masnih kiselina. Ove tvari stimuliraju rad srca, normaliziraju srčani ritam, smanjuju visoki krvni tlak. Primjena navage pokazana je sklonošću kardiološkim bolestima i bolestima zglobova.
  • Masne kiseline pomažu u suočavanju s lošim raspoloženjem i depresijom. Oni se čak preporučuju pacijentima s različitim mentalnim poremećajima kako bi se stanje stabiliziralo.
  • Upotreba navage unutar nje popraćena je pozitivnim vanjskim promjenama. Tvari u njegovom sastavu smanjuju rizik od razvoja upale kože, pa čak i raka kože. Oni također štite epidermu od opeklina.
  • Prisutnost joda u sastavu ribe blagotvorno utječe na zdravlje osoba koje pate od disfunkcije štitnjače.

Jedenje također može biti jetra šafrana. Sadrži nekoliko vrsta masnih kiselina potrebnih za sintezu lipida i metabolizam kolesterola. Također inhibira upalu i smanjuje reaktivnost tijela, sprječavajući alergije.

Prednosti nawaga u trudnica i dojilja

Hranjiva riba, bogata masnim kiselinama i folnom kiselinom, jedan je od proizvoda potrebnih u prehrani trudnice ili dojilje. Uvođenje navage u izborniku daje sljedeće rezultate:

  1. Fetus aktivno i pravilno razvija mozak i vizualni aparat.
  2. Formirana i dosljedno razvija živčani sustav djeteta u maternici.
  3. Niskokalorični proizvod ne dopušta ženi da se aktivno udeblja.
  4. Obilje hranjivih tvari pozitivno utječe na raspoloženje, izgled i dobrobit trudnice.

Unatoč činjenici da se masne kiseline koje dolaze iz 27. tjedna trudnoće nakupljaju i ostaju u djetetovom tijelu dok ne napune 1,5 mjeseci, ne biste trebali odustati od navage odmah nakon poroda. Njezina prisutnost u prehrani žene ojačat će skeletni sustav djeteta i povećati imunitet. Ista mlada majka zahvaljujući ovom proizvodu brzo će se oporaviti od trudnoće i porođaja.

Šteta od navage i njezine značajke

Što se tiče potencijalne opasnosti od navage, to je moguće samo u dva slučaja:

  1. Ako ste preosjetljivi na plodove mora ili posebno na ovu ribu.
  2. Ako je potrebno, održavajte dijetu na pozadini akutnog pankreatitisa. Ali u ovom slučaju, pacijentu je zabranjena svaka riba, ne samo ova.

U svim drugim slučajevima možete sigurno uključiti u prehranu. Dob i spol osobe ne igraju nikakvu ulogu.

Preporuke za odabir, skladištenje i pripremu navaga

Navaga se mora kupiti svježe, od smrzavanja njezin ukus i tekstura se ne mijenjaju na bolje. Prednost se daje gustim i debelim trupama nježne narančasto-ružičaste boje. Trebalo bi mirisati dobru ribu, tragovi sluzi nisu dopušteni. Bolje je ne skladištiti proizvod, već ga odmah početi kuhati na odabranom jelu. Ponovno zamrzavanje obratka ne bi smjelo biti.

U procesu kuhanja predstavnik obitelji bakalara treba biti svjestan ovih točaka:

  1. Male kosti u ovoj ribi su odsutne, tako da je sigurno možete pustiti čak i na mljevenu ribu.
  2. Najbolja opcija za izradu navage je pečenje u tijestu od brašna, soli i tučenog jajeta.
  3. Iz ribe ispada izvrsno punjenje ušiju za pite i složenke.
  4. Navaghu se često peče u keramičkim posudama, prženim na ugljenu, a koristi se za izradu šašlika.
  5. U riblje salate dodaje se prženi ili kuhani file navage.
  6. Drugi se može marinirati. Da biste to učinili, riba mora biti pre-pržiti na bilo koji način i sipati bilo marinadu. Nakon 2 dana u hladnjaku, posuda će biti spremna. Poslužite s umakom od senfa.

Prema onkolozima, redovita uporaba navage čak smanjuje rizik od razvoja raka bubrega, jetre, prostate, dojke i debelog crijeva. S tim ciljevima, proizvod bi trebao biti uveden u prehranu najmanje 2 puta tjedno. Obrada praznina u isto vrijeme treba biti što nježnija i što kraća.

Navaga: korisna svojstva i kalorija

Navaga je riba iz obitelji bakalara, koja ima ugodan okus i mnoga korisna svojstva. Ovaj jeftin proizvod imat će primjetan učinak na vaše zdravlje uz pravilnu pripremu. Saznajmo koje su koristi i štete od navage, tko je posebno preporučljiv za uporabu, kao i kako pravilno izabrati i kuhati ribu.

Kakvu ribu

Navaga je mala pjegava riba boje maslina. Živi u hladnim vodama Dalekog istoka i sjevernih regija. Postoje dvije vrste navaga:

  1. Sjever. Stanište - Bijelo, Kara i Barentsovo more. Njegova veličina ne prelazi 30 cm, meso je mekše i nježnije. Ova vrsta ribe u prvom redu počela je hvatati u industrijske svrhe.
  2. Daleki istok. Ova riba je veća od sjevera, živi u Beringovom, Chukchi, Okhotskom i Japanskom moru. Drugo ime za ovu vrstu je Wahnia.

Općenito, okus ove dvije vrste je sličan. Riba uhvaćena u kasnu jesen ili zimu ima najbolji ukus.

Sastav mesa navaga

Meso s niskim udjelom masti bogato je vitaminima, makro i mikronutrijentima. Sadrži značajnu količinu vitamina B1, B2, B9 ili folne kiseline, vitamina PP, kao i mnoge korisne aminokiseline. Količina vitamina A, C i E je inferiorna u sadržaju, ali te komponente također čine meso zdravijim. Također, proizvod je bogat kalijem, fluorom, fosforom, jodom i kalcijem.

Nutritivna vrijednost i kalorijski sadržaj navage

Kalorijska navaga na 100 g ovisi o vrsti tretmana. Razmotrite najčešće metode kuhanja.

Energetska vrijednost, kcal

Prženi s brašnom

Ugušen s lukom i mrkvom

Što je korisno navaga

Navaga ima mnoga korisna svojstva za tijelo, uključujući:

  1. Održavanje imuniteta i živčanog sustava, što je osigurano prisutnošću selena u sastavu.
  2. Sprečavanje starenja stanica vitaminom E.
  3. Jačanje koštanog sustava koji pomaže vitaminu D.
  4. Osiguravanje zdrave kože i oštrine vida zbog vitamina A.
  5. Blagotvorno djeluje na metabolizam kolesterola i sintezu masti, koju osiguravaju nezasićene masne kiseline u jetri nage.
  6. Povećajte otpornost na stres, poboljšajte rad mozga i normalizirajte obrasce spavanja.
  7. Od posebne je važnosti folna kiselina koja pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica.

Sada razmislite koje specifične bolesti mogu biti indikacije za uporabu proizvoda.

Za koje je bolesti navaga riba korisna?

Preporučuje se jesti ribu u sljedećim patologijama:

  1. Hipertenzija i drugi problemi kardiovaskularnog sustava. Omega-3 masne kiseline u mesu korisne su za pravilno funkcioniranje srca, stabilizaciju tlaka i otkucaje srca.
  2. Disfunkcije štitnjače, koje vitamin D i jod pomažu normalizirati.
  3. Navaga blagotvorno djeluje na dječje tijelo, sprječavajući rahitis.
  4. Masne kiseline također pomažu u sprečavanju raka: rak bubrega, jetre, debelog crijeva, dojke i prostate.
  5. Redovita uporaba proizvoda poboljšava mentalno zdravlje, izglađuje simptome depresije, bipolarnog poremećaja i drugih abnormalnosti.

Je li navaga korisna za trudnice i dojilje?

Dokazane prednosti navage i za tijelo trudnica. Proizvod sadrži dokazanu heksaensku kiselinu. Korisno je za razvoj mozga, vizualnog aparata i središnjeg živčanog sustava nerođenog djeteta. Liječnici preporučuju trudnicama i dojiljama da koriste do 200 mg te kiseline dnevno.

Također, riba je korisna kada joj prijeti pobačaj - redovita konzumacija pomaže u održavanju trudnoće. Selen, željezo i jod na staničnoj razini štite fetus od oštećenja okoliša. Jedenje ribe tijekom trudnoće pomoći će spriječiti postporođajnu anemiju. U prvom mjesecu razdoblja laktacije poželjno je odbaciti proizvod kako bi se izbjegla moguća alergijska reakcija.

Mogu li naga?

Davanje navage djeci preporučuje se od 2 godine. Ova riba je posebno korisna u razdobljima stresa i intenzivnog proučavanja: aminokiseline i selen normalno podržavaju stanje živčanog sustava i aktiviraju mozak.

Prednosti navage za starije osobe

Do dobi od 50 godina kalcij se ispire u velikim količinama, što dovodi do osteoporoze. Redovita uporaba navage pomaže u jačanju koštanog tkiva i normalizaciji hormona. Također neće dopustiti da energija izađe, podrži rad mozga i obnovi vitalnost starije osobe.

Dijeta Navage

Navagh ne sadrži masnoće, pa ako se pravilno pripremi, može se nazvati dijetetskim jelom. Na dijeti je bolje kuhati ili kuhati na pari. Dobro se slaže sa svježim ili parenim povrćem.

Riba će pomoći da se zadovolji glad, a da se tijelo ne napuni dodatnim kalorijama. Velika količina bjelančevina pomoći će u jačanju mišića, tako da je uz redovito napajanje energijom ova riba osobito korisna.

Koristi od Navaga kavijara

Riba kavijar nije ništa manje korisna - preporuča se jesti kako bi se poboljšao imunitet i spriječile bolesti srca i krvnih žila. Sprečava stvaranje krvnih ugrušaka snižavanjem kolesterola. Također, kavijar pomaže kod mentalnog stresa.

Kako ukusno kuhati navagu

Postoji mnogo načina kuhanja, koji se razlikuju po složenosti i ukusu. Razmotrite neke od njih:

  1. Jedno od najukusnijih i najčešćih jela - pržena riba. Da bi naga zadržala sočnost i nježnost, mora se ukloniti s peći nekoliko minuta prije nego što bude spremna - riba će stići do vruće tave. Prženje proizvodi mnoge štetne kancerogene tvari, pa je bolje ne zloupotrebljavati prženu ribu.
  2. Ukusna i ukusna dobiva se pomoću šafrana umakanog u kiselo vrhnje. Za gustu konzistenciju, možete dodati malo brašna u kiselo vrhnje. Poseban okus jela dobivat će pasirani luk i mrkva.
  3. Korisno za probavu će biti uho. Da bi se održala gustoća mesa, mora se kuhati na najslabijem požaru.
  4. Iz navaga kuhara i kotleta. Da biste jelu dali sočnost, preporučuje se miješati ribu s krušnim mrvicama, koje upijaju i zadržavaju vlagu.
  5. Najkorisniji način kuhanja, pogodan za prehranu i zdravu prehranu, je kuhanje ili kuhanje na pari. Da bi riba bila ukusnija, možete dodati svoje omiljene začine kada kuhate i pospite ljekovitim biljem.

Ova riba pogodna je za ručak ili večeru. Dobro se slaže s krumpirom, rižom, salatama od svježeg povrća.

Da li je Navagu čist

Jednostavno očistite navagu. Riba iz obitelji bakalara obično se prodaje bez glave i iznutrica. Ostaje rezati peraje i rep.

Prije kuhanja ili pečenja, koža se uklanja iz ribe. Da biste ga lakše riješili, morate zaliti smrznutu ribu kipućom vodom, a zatim hladnom vodom.

Moguća šteta za navaghi i kontraindikacije

Jedenje ribe može naškoditi tijelu ako se skladišti ili prevozi nepropisno. Neprikladna hrana može uzrokovati ozbiljno trovanje otrovom. Ako je riba visoke kakvoće, ne preporučuje se jesti ako ste preosjetljivi, u prvom mjesecu nakon trudnoće, kao i za djecu mlađu od 2 godine.

Kako odabrati nagu i zadržati

Prilikom odabira ribe važno je usredotočiti se na sljedeće preporuke:

  1. Nemojte uzimati proizvod koji je već previše smrznut. To znači da je riba opetovano smrznuta i odmrznuta.
  2. Trbuh svježe ribe mora biti bijele boje. Žućkasta nijansa označava početak oksidativnog procesa masti.
  3. Oči ribe visoke kvalitete ne smiju biti mutne.
  4. Visokokvalitetno meso ribe u bijeloj boji ima bijelu, ali ne i sivkastu boju.

Svježi proizvod, poželjno je odmah pripremiti, bez zamrzavanja. Međutim, ako to nije moguće, može se skladištiti na temperaturi ne višoj od -18 ° C. Nakon odmrzavanja ribe, nije potrebno ponovno je zamrznuti.

zaključak

Koristi i štete od navaga ovise uglavnom o svježini proizvoda i načinu pripreme. U nedostatku ozbiljnih kontraindikacija, visokokvalitetna riba će donijeti značajne koristi tijelu, ojačati srce, kosti, živčani sustav, pomoći vam da izgubite težinu i postanete energičniji.

Recenzije

Da biste provjerili blagotvoran učinak navage na tijelo pomoći će recenzije ljudi koji ga redovito koriste.

Dmitry, 35 godina, Nizhny Novgorod

Iz zdravstvenih razloga ne jedem prženu hranu, ali navaga je ukusna u bilo kojem obliku. Kuham ga u pećnici sa začinima i povrćem, okus je izvrstan.

Navaga ribe recenzije

Registrirano: 15/07/03
Poruke: 7763
Mjesto: Nashensky

Registrirano: 22/12/04
Poruke: 4368
Mjesto: Primorye

Registrirano: 15/07/03
Poruke: 7763
Mjesto: Nashensky

Registrirano: 15/07/03
Poruke: 7763
Mjesto: Nashensky


Registriran: 08/12/08
Poruke: 10877
Gdje: Vladik


Registriran: 01/12/08
6254 poruka
Mjesto: Ussuriysk

Očito je da je ove godine ratnik dobro prošao


Registriran: 12/03/12
Poruke: 21,437
Mjesto: Lokalno od sela Razdolnoe.


Registriran: 08/12/08
Poruke: 10877
Gdje: Vladik


Registriran: 27/02/12
Poruke: 2436
Mjesto: Ussuriysk

Kao odgovor na:
Oko 20-25 godina, coreban poslužen s kiselim kupusom. Obožavam. Navaghu vole bilo koje, iako pržene, pirjane, vruće, hladne jučer, pa čak i svaki dan, Koryuhan smeta drugi ili treći dan. Osim sušenja.

Da, za reći, Navaga u bilo kojem obliku, ostaje Navaga i okus neće pokvariti !! Koristim Navaghu u jednom danu !! U bilo kojem obliku! I što je najvažnije, NE GO!


Registriran: 12/03/12
Poruke: 21,437
Mjesto: Lokalno od sela Razdolnoe.

Kao odgovor na:
I što je najvažnije, NE GO!

Osobito punjena masti.


Registriran: 20/11/08
Poruke: 7113
Mjesto: Vladivostok

Ispričavam se zbog glupih slika. Fotik je došao kirdyk.
Narezati mrkvu, nasjeckati luk i pržiti u tavi, dodati rajčicu. Očistite navaga, izrezati na porcije. Pečenu masu namažemo uljem, stavljamo je u navaga, na vrh stavljamo prženu mrkvu. Vodu sve, lagano, kiseli krastavac od rajčica ili krastavaca. Stavimo u pećnicu 150 stupnjeva 30-35 minuta.
Sva riba je spremna. Ispada vrlo nježno, topi se u ustima. Priprema se brzo, bez potrebe za puno buke.
Kao prilog kuhani krumpir i vrlo korejski, začinjeni kupus. To daje malo začina.
Pa, u redu, proždiram ono što sam kuhao.

Uređen fisher hawk (01.09.13. 12:46)

Registriran: 28/12/07
Poruke: 333
Mjesto: Ussuriysk

Kao odgovor na:
Kao odgovor na:
I što je najvažnije, NE GO!

Osobito punjena masti.

I detaljnije molim, nekako zvuči vrlo ukusno.

Uredio Boris.Us (01.09.2013 02:20)

Registrirano: 16/03/05
Poruke: 5516
Mjesto: Vladivostok

_________________________
S poštovanjem,
Gennady

Život nije šećer, ali nije sol.


Registriran: 12/03/12
Poruke: 21,437
Mjesto: Lokalno od sela Razdolnoe.

Kao odgovor na:
Kao odgovor na:
Kao odgovor na:
I što je najvažnije, NE GO!

Osobito punjena masti.

I detaljnije molim, nekako zvuči vrlo ukusno.

Da, bila je to šala, ja Genna (ne-stari) podkolol. Pa, on voli ovu stvar, debelu, ali poput mene

MirTesen

Komunikacija s prijateljima, najukusniji recepti, pomoć u svim stvarima, našim obrtima i našim putovanjima! SVE O SVEMU.

PASTE-EKSPERIMENT - NAVAGA

Ovdje se hvalim! Ova riba nam je pokazala Ira Osipovu, upravo ovdje.

Kupio sam navagu, kako se ispostavilo - problem je pronaći tu ribu! A onda sam naišao.

Što je eksperiment - uvijek pečem ribu, uvaljajte u brašno. A onda sam pomislio da ako volim tikvice i mesne okruglice da se više prže na grizu, ne pokušavajte u njima pržiti ribu. Eksperiment je bio uspješan, svidio mi se! Griz daje ukusnu hrskavost i nije tako goruća u tavi kao griz.

Kušati ribu zashib! Dušo i pomalo nalik mojem omiljenom ledu, možda još jezgrovitiji. A cijena je mnogo ljepša, led je samo nepristojan! Mislio sam da se uopće ne sjećam kad je posljednji put kuhala navagu. Horor. Nepošteno zaobišla ribu! Usput, nedavno sam na televiziji vidjela priču, gdje su nam obećali da ćemo biti srušeni s nagom, poput velikog ulova. Nešto što ne vidim. Irisha, hvala na savjetu, vrlo ukusno!

Reakcije na članak

Volite našu web-lokaciju? Pridružite se ili se pretplatite (obavijesti o novim temama bit će poslane na mail) na našem kanalu u MirTesenu!

Najnovije vijesti

Direktor NABU Artem Sytnik nikada nije dao odgovor na ponovljene zahtjeve javnih aktivista i veterana antiterorističke operacije o državljanstvu bliskih osoba

Vladimir Zelensky je u kratkom vremenu uspio doživjeti sva zadovoljstva života oporbe

28. veljače, 18:18

Maruv je napadnut zbog civilnog položaja u stilu „izvan politike“ s kojim je „golub mira“ putovao u Rusiju

27. veljače, 15:08

NABU sumnja na narodnog zamjenika Dmitrya Belotserkovtsa u ilegalnom obogaćivanju i izradi lažnih informacija u deklaraciji

25. veljače, 08:28

Birači bi se trebali naviknuti na činjenicu da će predsjednička i parlamentarna kampanja biti iznimno nemirna

20. veljače, 15:10

U novije vrijeme, ukrajinski konjički sport izazvao je skandal uzrokovan nedostatkom ukrajinskih sportaša u kvalifikacijskom turniru Kupa nacija 2018. - najprestižnijem svjetskom događaju u ovom sportu. Ukrajina je bila zastupljena od strane mađarskog vozača na izboru u Budimpešti, dok su ukrajinski sportaši imali sve šanse da dođu do finala. U isto vrijeme, izrečena je brojna optužba za pronevjeru proračunskih sredstava upravi Sve-državnog sveučilišta za kozmologiju.

7. veljače, 19:01

Groysman uvjerava da se prosječna plaća povećala, a što stručnjaci misle, naučio sam CommentsUA